Коптильня для м'яса і як нею користуватися.
Коптильня для м'яса і як нею користуватися.
Копчені вироби донині присутні на столах багатьох людей. Втім, яке свято може обійтися без такого делікатесу? Багато хто навіть не здогадуються відколи з'явилися копчені вироби як улюблену страву. Тим не менше, попит на продукти копчення досить великий. Тому багато користувачів, щоб не розлучатися з улюбленою стравою, вирішують купити домашню коптильню.
Трохи історії
Історичні дані свідчать, що перші спроби виробництва копченостей були помічені у Фінляндії. У легенді говориться, що мисливці стали свідками лісової пожежі. Прибувши в ліс, вони помітили, що згоріли не тільки стовбури дерев, але й постраждали тварини. У цей момент фін Суоменен (один з компанії видобувачів), вирішив скуштувати м'яса. Так як його привабив запах, він підібрав перша тварина і повісив біля багаття. Від тліючого м'яса протягом кількох годин продовжував виходити приємний аромат. Потім він спробував його, і м'ясо виявилося не просто їстівним, а дуже смачним!
Таким чином, звичайна пожежа став родоначальником процесу копчення. З тих пір, сучасні коптильні продовжують обробляти різні продукти димом, надаючи їм неповторний смак. А обідній стіл у святкові будні ломиться від копченого страви.
Вибір поліна для копчення м'ясних виробів
Смачний і якісний м'ясний продукт залежить не тільки від вибраного обладнання, але і від обраних дров. Тому, щоб не зіпсувати страву, потрібно знати які тріски найкращим чином підійдуть для обробки вирізки. Для ідеального приготування м'яса підійдуть вільха, яловець, тріски бука, дуба, ліщини, дуба. Як альтернативний варіант, можна застосовувати суміші різних порід дерева, це також додасть особливий аромат м'яса.
Коли потрібно застосувати деревину важливо обов'язково зняти з неї кору. А все тому, що в шарі міститься смола, її присутність при копченні не бажано. Далі слід подрібнити тріски і трохи зволожити їх, викласти рівним шаром на дно каганця.
Як підготувати філе
Для того, щоб коптильні для м'яса повністю впоралися зі своїм призначенням, необхідно підготувати заздалегідь придбане м'ясо. Спочатку промити, потім натерти сіллю і спеціями для того, щоб м'якоть пустила сік. Залишити просочуватися на пів години, проткнути виделкою. Перевіривши на відсутність крові, покришити на скибочки по три сантиметри. Тепер можна сміливо відправляти вміст у вуличну коптильню.
Секрети технології приготування
Правильний вибір обладнання – обіцяє 50% успіху в досягненні бажаного. Торгова марка ПроТек здивує своєю різноманітністю техніки для копчення. Одним з популярних товарів на ринку продажу каганців Харкова можна сміливо назвати модифікації з гідрозатворами. Їх головна перевага в тому, що їх можна застосовувати в приміщенні, не побоюючись задимлення квартири або будинку. Такий пристрій безумовно порадує жителів багатоповерхівок або тих, у кого немає часу вибиратися на природу. Купити коптилку для гарячого копчення - значить не відмовляти собі і близьким у приготуванні улюблених копчених страв! Конструкція являє собою квадратний ящик. Верхня частина оснащений куточком, який утворює гідроборт. Він заповнюється водою, щоб не випускати тліючий дим назовні. Фахівці радять перед використанням у домашньому побуті, міні гасники помити і знежирити миючими засобами. Дотримуючи всі правила техніки безпеки і дотримуючись рецептури страви, у вас вийде приготувати ароматну копчене м'ясо за лічені години! Копчення в домашній коптилке дуже вигідно, адже покупка такого м'яса на ринку або в супермаркеті в кілька разів перевищує його собівартість.